Iltasanomien uutinen kollegan poismenosta.

"Lääkäri, kirjailija ja ufologi kuoli kotonaan pitkäaikaisen sairauden murtamana.

Rauni-Leena Luukanen-Kilde kuoli kotonaan Vaasassa sunnuntaina.

Luukanen-Kilden sisar vahvistaa Ilta-Sanomille isosiskonsa menehtyneen.

– Rauni-Leena oli rempseä tyttö. Hän muutti Vaasaan vähän ennen kuolemaansa. Pitkäaikainen sairaus mursi lopulta hänet, sisko kertoo IS:lle.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan Rauni-Leena Luukanen-Kilde oli siirtänyt kirjansa Vaasaan vain kaksi päivää ennen kuolemaansa. Hän asui pitkään Norjassa.

Rauni-Leena Luukanen-Kilde syntyi vuonna 1939 Värtsilässä. Luukanen-Kilde aloitti lääketieteen opinnot Oulussa ja valmistui lääkäriksi Turusta 1967.

Hän toimi lääkärinä kansainvälisissä tehtävissä ja Lapin läänin lääninlääkärinä vuoteen 1985 asti. Eläkkeelle hän jäi lääkärin toimestaan 1987.

Luukanen-Kilde kirjoitti useita paranormaaleja ilmiöitä käsitteleviä kirjoja. Eniten huomiota sai vuonna 1982 julkaistu kirja Kuolemaa ei ole.

Luukanen-Kilde oli kiinnostunut erilaisista salaliittoteorioista. Hän on muun muassa 1990-luvulla ilmaissut huolensa siitä, että ihmisiin istutetaan mikrosiruja, joiden tarkoitus on hallita ja valvoa. Hän oli myös vakuuttunut, että kuulentoja tehtäisiin kaksi kertaa viikossa, ihmisillä on jo siirtokuntia Marsissa ja myös Saturnukseen lennetään.

Facebookissa Luukanen-Kilden poismenosta kirjoittaa hänen norjalainen ystävänsä Anne Margrethe Hess.

Hessin mukaan ”tohtori Rauni-Leena Luukanen-Kilde jätti kehonsa sunnuntaina 8. helmikuuta 2015. Hän siirtyi rauhallisesti seuraavalle tasolle rakkaassa kotimaassaan Suomessa. Hän poistui keskuudestamme 75 vuoden kunnioitettavassa iässä, palveltuaan valolla kaikkea ja kaikkia, jättäen jälkeensä uskomattoman henkisen ja tiedollisen perinnön elämän suuresta kudelmasta.

Mikko Juuti"